Τέσσερα λεπτά

 

selfie_1

Του Ηλία Ιορδανίδη

«Selfie!» φώναξε στις φίλες της κι αμέσως πόζαραν όλες μαζί, με την χαρούμενη ανεμελιά των είκοσι ετών. Σε δευτερόλεπτα η φωτογραφία της είχε ανέβει σε όλους τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και ήδη οι εκδηλώσεις θαυμασμού είχαν ξεκινήσει. Πακέτα δεδομένων, ηλεκτρονικά σήματα «0» και «1», έρχονταν από κάθε σημείο, για να μεταφραστούν στην οθόνη στα κολακευτικά σχόλια των θαυμαστών της.

Στο μεταξύ, η μουσική στο club συνέχιζε να παίζει δυνατά τα αγαπημένα της τραγούδια. Ήδη είχε ανεβάσει κι άλλες φωτογραφίες, προσθέτοντας κι ένα σχόλιο για την ευχαρίστηση που ένιωσε απορρίπτοντας κάποιον που ήρθε να της μιλήσει αλλά δεν είχε κανέναν ηλεκτρονικό λογαριασμό. Τι να τον κάνει τον αποτυχημένο;

Τότε είδε το δικό του σχόλιο. Εύστοχο, πιασάρικο, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία ενός σμιλεμένου κορμιού, ήταν αρκετό για να τραβήξει την προσοχή της. Του απάντησε αμέσως και οι δύο λογαριασμοί τους συνδέθηκαν, ανοίγοντας τον μόνο δίαυλο επικοινωνίας που αναγνώριζε στη ζωή της.

Αμέσως άρχισαν και τα μηνύματα. Διερευνητικά και αθώα στην αρχή, όμως καθώς οι μέρες περνούσαν, το φλερτ γινόταν πιο έντονο. Αυτή πετούσε στα ουράνια: από όλο τον κόσμο, αυτός ο κούκλος είχε διαλέξει αυτήν για να μιλήσουν. Για άλλη μια φορά ένιωθε ξεχωριστή, έχοντας πετύχει το όνειρό της, να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια χρήστες, σε τόσες πολλές προσωπικότητες διαμορφωμένες από τον μοναδικό κώδικα που αναγνωρίζει μια μηχανή: το «1» και του «0» του δυαδικού συστήματος, τη διέλευση ή όχι ενός ρεύματος μέσα από κάποιο κύκλωμα.

Όταν της ζήτησε να βρεθούνε, η απάντησή της ήταν άμεση και θετική. Το σκεφτόταν μέρες τώρα, και στο μυαλό της είχε σχεδιάσει την κάθε λεπτομέρεια. Το ραντεβού δόθηκε κι άρχισε να προετοιμάζεται δυο μέρες πριν. Έπρεπε να είναι στην εντέλεια, για να ανταποκριθεί στην εικόνα και τις προσδοκίες που του είχε δημιουργήσει. Έβαλε το καλύτερο και πιο προκλητικό της φόρεμα, για να τονίζει το σώμα της, επιβεβαιώνοντας όσα του είχε στείλει στις ερωτικές φωτογραφίες που είχαν ανταλλάξει, στις ατέλειωτες ώρες διαδικτυακού φλερτ.

Είχε φτάσει πλέον στο σημείο της συνάντησής τους, σε μια απομακρυσμένη διασταύρωση της πόλης, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εκεί θα περίμενε το μαύρο σπορ αυτοκίνητό του, με τα άλογά του έτοιμα να τους ταξιδέψουν σε μαγευτικούς προορισμούς.

Αντί για το μαύρο αυτοκίνητο, είδε να παίρνει την στροφή ένα βαν χωρίς πινακίδες. Αδιαφόρησε, καθώς κι ο οδηγός δεν είχε καμία ομοιότητα με την εμφάνιση του ραντεβού της.

Τότε άκουσε τα λάστιχα να στριγκλίζουν από το φρενάρισμα. Η πόρτα άνοιξε γρήγορα κι ένα ζευγάρι χέρια την πέταξε στο εσωτερικό του βαν. Προτού προλάβει να καταλάβει τι γίνεται μια μαύρη κουκούλα σκέπασε τα μάτια της κι ένα κομμάτι ύφασμα την φίμωσε. Μια βαριά φωνή της ψιθύρισε «Τώρα θα σου δώσουμε αυτό που ζητάς τόσους μήνες μέσα από τις σελίδες σου».

Το βαν σταμάτησε κι ένιωσε να την οδηγούν σε ένα σπίτι, χωρίς να μπορεί να καταλάβει πού βρίσκεται. Ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει, καθώς η συμμορία των τριών ικανοποιούσε κάθε διαστροφή της πάνω στο νεανικό κορμί της. Η μόνη εικόνα που περνούσε από το μυαλό της, καθώς προσπαθούσε να το οδηγήσει μακριά από την κόλαση που βίωνε το σώμα της, ήταν η εικόνα εκείνου που είχε απορρίψει στο club πριν λίγες μέρες. Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε για την ίδια και όχι για τον εικονικό εαυτό της που δημιουργούσε στο διαδίκτυο. Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να μοιραστεί όνειρα, ανησυχίες και τον ύπνο της μια μαγική βραδιά.

Όταν οι απαγωγείς της τελείωσαν μαζί της, την φίμωσαν ξανά και την έβαλαν στο βαν, εγκαταλείποντάς την στην ίδια διασταύρωση. Τραυματισμένη, με τα μάτια γεμάτα δάκρυα, βάδισε τρεκλίζοντας προς την κοντινότερη στάση λεωφορείων. Η τηλεμετρία έδειχνε ότι το επόμενο λεωφορείο θα περάσει σε τέσσερα λεπτά.

Advertisements

Προσθήκη σχολιασμού

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s